Meer bling bling en meer ping ping - Reisverslag uit Las Vegas, Verenigde Staten van Germen en Jolande Postma-Schoemaker - WaarBenJij.nu Meer bling bling en meer ping ping - Reisverslag uit Las Vegas, Verenigde Staten van Germen en Jolande Postma-Schoemaker - WaarBenJij.nu

Meer bling bling en meer ping ping

Door: Germen en Jolande

Blijf op de hoogte en volg Germen en Jolande

09 Oktober 2011 | Verenigde Staten, Las Vegas

Nee, goedkoop is Las Vegas niet. Dat kan ook niet: wat men hier heeft gebouwd om ons allemaal naar binnen te lokken, is zo grootscheeps en ziet er zo duur uit...
Vandaag nog even de laatste pret-bouwsels bekijken. Om je een idee te geven: het Noordelijkste supercasino heet Stratosphere en heeft een 350 meter hoge toren, het Zuidelijkste heet Mandalay Bay, de afstand er tussen is 7 kilometer langs de vrijwel rechte Las vegas Boulevard. Bijna dit hele stuk heeft aan beide kanten van de Boulevard uitsluitend casinos, en de grote nemen een compleet huizenblok in beslag. Een van de grootste heet Caesar's Palace; om er langs te lopen moet je bijna 600 meter afleggen.
Je kunt er dan ook veel meer dan alleen maar gokken. Het zijn enorme hotels met elk duizenden kamers, ze hebben tientallen winkels daar binnen met eigenlijk alleen maar luxe artikelen, en ze hebben allemaal een blikvanger, een gratis gedeelte waar je naar toe "moet". Bellagio heeft langs de Boulevard z'n water-orgel, MGM heeft leeuwen in de foyer, The Venetian heeft een stukje van het Canal Grande, met echte gondels met zingende (zeg maar galmende) gondeliers en met hier en daar een heuse Carabiniero voor de beveiliging.
Wij zijn vandaag eerst maar eens Circus Circus binnengelopen. Daar hebben ze een klein circusje en een heleboel kermis-achtige attracties voor de kinderen. We hebben er niet lang vertoefd. Door naar Wynn en het er bij horende Encore. Rustig, geen harde muziek of flitsende lichten, prachtige tuinen met veel water en terrasjes daarbij: zeer sjiek en stijlvol, echt mooi gedaan. Dan naar de Palazzo, oftewel Venetie. Langs het Canal met de gondels, alles is overdekt het een hemel-gewelf met wat wolken en altijd net zo verlicht als het buiten is: eind van de middag intussen. Op een terrasje gezeten - dat kan hier echt heel goed want er zijn er dozijnen. Als die gondeliers nou eens zouden meezingen met de muziek van ons terrasje in plaats van dwars er tegenin....
Nu naar Parijs. Eiffeltoren op halve grootte, gevel van het Louvre, binnen weer een geschilderde avondhemel met cafeetjes en zo (en duizend gokmachines natuurlijk). We moeten opschieten inmiddels, want we hebben een tafeltje gereserveerd in B. B. King's Blues Cafe in The Mirage. Live Jazz muziek, goed maar te hard, veel Amerikaanse stelletjes op de danvloer, prima eten.
Nu nog even een klein uurtje zoek maken voor we naar het Cirque du Soleil moeten, ook in The Mirage. De voorstelling heet LOVE en alle muziek is van de Beatles. Prachtig!
Tenslotte moeten we - het is al bijna middernacht - Caesar's Palace nog even zien. We lopen langs het waterorgel van de Bellagio. Bij nacht is dit niet alleen een spel van bewegend water, muziek en spettergeluiden, maar ook nog van licht. Do foto is genomen door een glazen wand heen.
In Caesar's chateau zie ik voor het eerst een roltrap in een bocht. Ik had al eens bedacht dat dit technisch mogelijk moet zijn: ziedaar. Misschien iets voor Huub, later, als hij genoeg Technisch Lego heeft, of K'nex.
De Romeinen waren goed met marmer en zo, en dat zie je hier uitgebreid terug.
Tamelijk verzadigd en met platvoeten zoeken we de laatste bus, de airco draait ook als het buiten koud is, en na ruim een uur klappertanden kruipen we in onze unit. Kachel aan. Laatste biertje (Blue Moon).
Morgen is al weer vandaag.

• 10 Oktober 2011 - 18:01

Corry:

Het komt me bekend voor, leuk om een dag te zijn, maar dan lijkt het me wel genoeg. Als je geld te veel hebt, kun je het hier gemakkelijk kwijt, maar leuk is het wel voor een dag.