Zaterdag 7 September - Proloog
Door: Germen
Blijf op de hoogte en volg Germen en Jolande
07 September 2013 | Nederland, Eindhoven
Voor de werkelijke Tour begint doen we een proloog en een tijdrit. De proloog voert ons vandaag van huis naar Son, en onderweg gebeurt er hoegenaamd niets bijzonders. Geen vertraging behalve asfalteringswerkzaamheden nabij Hoogeveen, en geen noemenswaardig weer. De cabine van de auto moest voor het eerst sinds maanden worden verwarmd in plaats van afgekoeld.
In Son staan de steigers om de woning van mijn moeder: het huis wordt weer wit geschilderd, het houtwerk geverfd: groot onderhoud. Maar we slapen er niet minder lekker om.
Eindhoven wil, zoals elke grote stad in Nederland, de rest van de provincie graag inlijven. Dat is ingebouwd bij bestuurders: alleen mensen met een fout soort ego willen bestuurder worden, en dat soort mensen is nu eenmaal van het Napoleon-type. Son verzet zich hiertegen: in Son zitten ook bestuurders. Toch lijkt het onmogelijk om in dit reisverslag onze huidige lokatie correct aan te geven. Son lijkt opgeslokt door Eindhoven. Zouden ze bij " waarbenjij.nu" iets weten wat wij nog niet mogen weten?
08 September 2013 - 15:50
Corry Schoemaker:
Is het groot onderhoud in Son de proloog voor een verdere reis met fietsen? Wij komen net uit die regio van vakantie terug gisteren. We hebben onze vakantie voor een groot deel doorgebracht in Brabant bij Eersel en vlak bij Bergen op Zoom. Mooi fietslandschap. Veel plezier wat jullie verder ook gaan doen