Zondag 7 mei: Avigliana
Door: Jolande
Blijf op de hoogte en volg Germen en Jolande
07 Mei 2017 | Italië, Avigliana
Het is warempel droog terwijl we inpakken. Niet onze spullen, maar het regent in elk geval niet. Wel erg grijs, er kan elk moment een bui komen. We hebben in een mum alles ingepakt, nat en wel. Het ligt nogal ruim gestapeld om zoveel mogelijk de spullen droog te houden. Als we onderweg beter weer krijgen drogen we het spul wel op. We gaan door naar Italië, richting Turijn. Met deze continue noordwestelijke stroming zou dat aardig luw moeten liggen aan de andere kant van de Alpen. We gokken erop. Tolwegen en zo snel mogelijk weg. We rijden opnieuw om half 10. Koffie bij een benzinestation, broodjes gekocht onderweg, tegelijk met de dieselolie, en dan door de Tunnel van Fréjus. Aan de andere kant schijnt de zon, we stoppen op de eerste de beste grote parkeerplaats, halen al het natte spul naar buiten en na 20 minuten is alles keurig droog. We hebben inmiddels een kaart van Noord-Italië weten te bemachtigen, en daar blijken ook campings op te staan. We zien er 2 vlak vóór Turijn langs een smal weggetje dat groen is aangegeven en bij twee meertjes. Moet lukken. De eerste keuren we af. Te rommelig, te onverzorgd. De tweede blijkt langs een heel smal éénautobreed weggetje te zijn, maar het lukt. Er is plek, er is zon, we staan hier prima. De tent past maar net op de plaats (en dat is al een grote plek). Dit is een familiecamping met vooral vaste plaatsen. Iedereen kent iedereen. We zijn vreemde eenden in de bijt. We kunnen onze koelelementen invriezen, het sanitair is schoon, en verder is er niets, maar dan ook niets te beleven. We kunnen wandelen, we kunnen naar het volgende dorpje, basta. O, ja, er is ook een restaurantje. Morgen maar eens proberen. Voor vanavond zijn er asperges.